Zwembad Ternat heropent feestelijk met activiteiten voor jong en oud

Kato Van der Jeugt
Published on Monday 190422
Het zwembad wordt ingehuldigd door burgemeester Michel Vanderhasselt en schepen van sport Timo Schoukens.
Het gemeentelijke zwembad van Ternat is eindelijk weer open. Dit werd feestelijk gevierd met tal van activiteiten en een gratis duik in het bad. “Het vernieuwde zwembad is toegankelijk, fris en vrolijk,” zegt Timo Schoukens, schepen van sport.

Het was een werk van lange adem, maar het zwembad van Ternat is nu helemaal klaar. De heropening van het zwembad en sportcentrum lokte heel wat volwassenen en kinderen naar het centrum van Ternat. Na een warme ontvangst met bubbels en een speech van burgemeester Michel Vanderhasselt werd het zwembad officieel geopend met een duik van de schepenen. Ook de nieuwe glijbaan in het kinderbad werd ingehuldigd.

Na de opening werd het een drukke namiddag met een hele reeks kosteloze  activiteiten in het zwembad en sportcomplex. Sportieve initiaties zoals duiken, aquagym en aikido stonden op het programma. Initiatie duiken.Ook buiten waren er activiteiten zoals een initiatie muurklimmen. Voor de allerkleinsten was er een kinderdorp met springkastelen in de sportzaal en in de danszaal was er seniorengym.

Net op tijd klaar

De renovatie van het zwembad moest in februari klaar zijn, maar een probleem met de filter veroorzaakte vertraging. De heropening werd voor onbepaalde duur uitgesteld. Het was één van de zovele tegenslagen van de afgelopen drie jaar. Het zwembad moest nu echt wel open want het zwembad van buurgemeente Liedekerke sluit wegens renovatiewerken van 23 april sluit tot januari volgend jaar. 

Sportfunctionaris Kris Bruylandt is tevreden met het eindresultaat. “Een extra troef van het gerenoveerde zwembad is de ruime toegankelijkheid voor mindervaliden,” zegt hij. De mensen geraken gemakkelijk van de inkomhal naar de cafetaria en het zwembad zonder obstakels. “Er is ook een speciale lift om naar het sportcomplex te gaan,” zegt Bruylandt. Kris Bruylandt en Timo Schoukens bij de opening van het zwembad. Iedereen is terug welkom voor een stevige plons. Openingsuren en tarieven vindt u hier.