Vijfduizend kijkers voor seizoensfinale De Mol in Kinepolis Antwerpen

Rachel Tshinkobo
Published on Monday 190506
De grote finale van het tv-programma De Mol werd live uitgezonden in de Kinepolis van Antwerpen. Er waren vijfduizend trouwe kijkers aanwezig, finalisten Elisabeth, Axel en Bas, zaten vooraan in de zaal.

Acht weken lang zocht tv-kijkend Vlaanderen naar de saboteur van De Mol.  Sinds zondag weten we dat Elisabeth de mol is. Zij was Vlaanderens hoofdverdachte, de onthulling was dan ook geen grote verrassing bij het publiek. De mol is dit jaar, in tegenstelling tot andere jaren, ter plaatse gebrieft. Axel won de finale, Bas was verliezend finalist. Axel was op één na de grootste hoofdverdachte van dit seizoen. Hij maakte zich in verschillende opdrachten verdacht.

Wie goed had opgelet, kon zien dat er nog een aantal hints waren in het Kinepolisgebouw. Zo hingen er enkele roze knipperende lampen. De kleur is geen toeval, want het dagboek van de mol is roze. Er stond ook een rode zetel in de gang, dezelfde zetel waarop de kandidaten hebben gezeten voor ze naar Vietnam vertrokken. Onder het kussen lag een mapje dat je de kans gaf om in de dagboeken van de drie finalisten te lezen.

Door het grote succes van de live uitzending waren bijna alle tickets uitverkocht nog voor het evenement begon. Hierdoor waren er problemen met de website van Kinepolis: het was voor sommige mensen niet meer mogelijk om een plaats te kiezen in een zaal die nog niet was volgeboekt.  Deze mensen konden, met een beetje geluk, ter plaatse reserveren. “"De mol is pas gekozen", door deze tip van presentator Gilles, ben ik bijna 100 % zeker dat Bas de mol is! De ‘p’ van pas werd als de ‘b’ van Bas uitgesproken”, zegtKaat en haar familieKaat studente hoger onderwijs, en fanatiek volger van het programma. Ze zocht aandachtig mee naar de saboteur en elke keer weer was ze zeker van haar stuk. Tot voor de start van de finale zei ze met volle overtuiging dat Bas de mol was die het spel saboteerde. Bas bleek uiteindelijk de verliezende finalist.

Bekende Vlaamse acteur Jelle Cleymans was ook op de finale.