Studenten halen geld op voor goede doel met zaalvoetbaltornooi

Kjell Vercammen
Published on Sunday 160228
Enkele studenten van de KU Leuven campus Brussel organiseerden een zaalvoetbaltornooi. Dit gebeurde ten voordele van Think Pink. De volledige opbrengst gaat naar het goede doel.

Tien ploegen namen het tegen elkaar op in het Score For Pink-tornooi. Veel deelnemers kwamen uit de buurt, maar één deelnemende ploeg kwam van het verre Kortrijk. De hele dag werden er wedstrijden gespeeld. ‘Wij komen hier vooral voor de sfeer en de gezelligheid’, zeiden enkele voetballers. ‘En als we hiermee een goed doel sponseren is dat natuurlijk mooi meegenomen.’

‘Bewegen is goed en vermindert de kans op borstkanker'

Think Pink is een organisatie die zich inzet in de strijd tegen borstkanker. Zo zamelden ze  haar in om pruiken te maken voor kankerpatiënten. ‘Bewegen is goed en vermindert de kans op borstkanker. Daarom organiseren we veel sportieve evenementen.’ De organisatie wil hiermee een gezond en sportief imago uitstralen.

Schoolproject

Ook de studenten van Handelswetenschappen waren gecharmeerd en kozen daarom voor Think Pink als project. Ze waren het hele jaar in de weer om dit evenement te organiseren als een jaarproject voor hun opleiding. De keuze voor een zaalvoetbaltornooi was niet toevallig, want ze zijn gepassioneerd door voetbal. Er kwamen uiteindelijk meer dan 150 sympathisanten op af, die het goede doel steunden door deel te nemen aan het tornooi, maar ook door iets te drinken of te eten. Ook enkele eersteklasseploegen steunden het evenement zoals Anderlecht, Oostende en Sint-Truiden.

‘Dit was een eenmalig project’

De organisatoren hadden een mooie winst van ongeveer 700 euro. Het evenement was een succes maar desondanks komt er geen vervolg. ‘Dit was een eenmalig project’, zei een van de organisatoren. ‘Volgend jaar komt er nog een project maar dat zal in een andere richting liggen dan dit evenement.’   

De winnaars van het tornooi waren uiteindelijk De Yeeters. Maar voor deze keer was het voetbal niet de hoofdzaak van de dag.

http://www.think-pink.be/nl/