Studenten dit jaar voor het eerst op Erasmus naar Birmingham

Alix Cruyt
Published on Thursday 161215
Dit jaar trokken voor de eerste keer studenten van de opleiding Journalistiek van de Erasmushogeschool Brussel Erasmus naar Birmingham. De tweede grootste stad van het Verenigd Koninkrijk trekt studenten aan uit heel Europa, maar ook uit Afrika, Azië en Amerika. Dit semester was ik er één van.

Na Londen is Birmingham met bijna vier miljoen inwoners de meest bevolkte stad in Groot-Brittannië. De  economie van de stad werd tot voor kort gedomineerd door de dienstensector, maar de laatste jaren investeren grote bedrijven er meer dan ooit. Met zes universiteiten is Birmingham ook een trekker op vlak van onderwijs.

Vier maanden werd ik als Belgische studente ondergedompeld in de cultuur van Brummies, een bijnaam die inwoners te danken hebben aan de vroegere naam van de stad: Bromwicham. Na een semester is mijn levensstijl helemaal aangepast aan die van de Brummies, op hun accent na. Gelukkig maar.

In een blog die ik sinds het begin van mijn komst bijhoud, probeer ik mee te geven hoe het is om je aan te passen aan de Engelse cultuur, te studeren in een nieuwe taal, mensen te ontmoeten van overal ter wereld, maar vooral: hoe het is om te overleven zonder mijn mama’s frietjes.

Lees de ervaringen die ik meegemaakt heb op Erasmus hier.