Studente Communicatiemanagement is gepassioneerde mode-blogster

Nathalie Forbiseur
Published on Tuesday 130326
Dorien Swerts, 20 jaar, is al jaren blogster van de modieuze blog fashion-freaks.be. Ze studeert Communicatiemanagement aan de Erasmushogeschool in Brussel. Een gesprek.

Dorien, vertel eens wat je blog precies inhoudt.

Op mijn blog, www.fashion-freaks.be, schrijf ik dagelijks artikels over mode. Ik schrijf over producten die ik leuk vind, collecties die ik mooi vind en dingen die ik koop of wil kopen. Ik probeer ook zo vaak mogelijk foto’s van mijn outfit te posten.

Hoelang ben je al blogster?

Mijn blog bestaat sinds augustus 2010 maar eigenlijk heb ik mijn eigen (mode)website al  sinds 2003. Omdat de blogs zo populair werden ben ik ook maar overgeschakeld naar een blog.

Waarom ben je met je blog begonnen?

Sinds 2003 ben ik al bezig met het schrijven van onlineartikels. Ik was toen 12 jaar en wilde graag ergens 'mijn ei kwijt'. Omdat in 2008 en 2009 de blogs zo populair werden heb ik dan ook beslist om mijn website over te brengen naar een blog.

Ik ben trouwens iemand die graag dingen bewaart. Mijn computer staat vol met foto’s van spulletjes die ik mooi vind. Wanneer ik genoeg foto’s heb verzameld schrijf ik er een artikeltje over en op die manier kunnen die foto’s praktisch nooit meer verdwijnen.

Hoe vaak ben je dagelijks of wekelijks met je blog bezig?

Dat verschilt van dag tot dag. Op dagen waar ik veel inspiratie heb, ben ik soms wel vijf uur aan het schrijven en foto’s aan het maken of aan het zoeken. Maar op drukkere dagen werk ik er meestal één tot twee uurtjes aan. Dit hangt natuurlijk ook af van artikel tot artikel. Artikels over outfits nemen meer tijd in beslag aangezien er ook foto’s gemaakt, gekozen en bewerkt moeten worden. Een artikel  over een mooi product is dan weer veel sneller geschreven.

Wat zijn de voor- en nadelen van een blog bijhouden ?

Het grote nadeel is dat er veel tijd in kruipt en daar lijdt mijn sociaal leven soms wel onder. Ik heb mezelf de opdracht gegeven om dagelijks updates te posten op mijn blog. Als ik weet dat ik een drukke week voor de boeg heb, ben ik vaak in het weekend ’s avonds nog laat aan het schrijven en alvast ideeën aan het zoeken om in de week toch voldoende artikels te kunnen posten. Ik werk ook elk weekend en daar komt het schoolwerk nog eens bovenop. Mijn weekends zitten dus vaak overvol en ik heb vaak weinig tijd voor andere dingen.

Het grote voordeel is dat je er veel voor terug krijgt. Je vrienden zien dat je echt actief met iets bezig bent en er een passie voor hebt. Wanneer ze modeadvies nodig hebben komen ze vaak naar mij, en dat wil wel wat zeggen. Door mijn blog ben ik in contact gekomen met zeer veel inspirerende mensen die ik anders nooit ontmoet zou hebben en dat is natuurlijk superleuk.

Wat is je favoriete blog? Waarom?

www.makingmagique.com, de blog van Haleigh Walsworth, staat voorlopig op nummer één. Ze post altijd ontzettend mooie foto’s en dat is gewoon geweldig om naar te kijken. Ze blogt niet alleen over mode, maar bijvoorbeeld ook over eten, wat haar blog weer dat tikkeltje extra geeft. Bovendien woont ze in Parijs, echt iets om jaloers op te zijn.

De blog van Audrey Rogers, www.befrassy.com, is ook erg leuk. Zij post voornamelijk outfits. Haar outfits zijn extreem maar wel heel mooi.

Heb je een aantal tips voor beginnende bloggers?

Blog vanuit je passie en focus op dingen die je graag doet. Begin geen modeblog als je een passie hebt voor koken. Als je met passie schrijft zullen je lezers dat merken en zullen ze graag terugkomen.

Hoe zou je jezelf in één woord omschrijven?

Groeiend. Klinkt misschien stom en niet zo cool maar ik heb de afgelopen jaren al zoveel fantastische dingen mogen meemaken waaruit ik veel heb geleerd, en ik weet dat ik de komende jaren nog veel boeiende mensen ga ontmoeten die me veel zulllen bijleren (tenminste, dat hoop ik). Ik ga volgend jaar waarschijnlijk nog iets bijstuderen in de mode omdat ik vind dat mijn kennis nog lang niet goed genoeg is. Er is nog zoveel in mijn leven wat ik wil doen en leren.

Naar wie kijk je op? Wie is je grote voorbeeld?

Haleigh Walsworth en Audrey Rogers zijn mijn voorbeelden. Op hun blogs haal ik veel inspiratie en ik heb veel respect voor hun originaliteit en stijl.

Hoe zou je jouw stijl omschrijven?

Ik heb niet echt een specifieke stijl, ik mix en match gewoon dingen met elkaar die ik leuk vind. Ik ben wel dol op de kleding van de jaren ’50 en ’60, maar ik denk dat mijn kledingstijl daar toch wel een héél moderne versie van is. Mijn stijl is meestal wat klassiek, maar altijd met een stoer detail. Ik gebruik ook altijd zeer veel kleuren in mijn outfits.

Waar vind je je inspiratie?

Ik vind België vaak nogal saai op het vlak van mode, maar gelukkig heb ik in mijn vriendengroep wel een aantal stijlvolle dames die me kunnen inspirere.! Verder vind ik Pinterest echt fantastisch om inspiratie op te doen, net zoals andere blogs en sites, zoals Tumblr.

Wat is je favoriete merk?

Ik draag haast nooit merken, maar als ik toch moet kiezen, kies ik voor Kling. Kling is een Spaans merk en altijd als ik in Spanje ben moet ik gewoonweg een Kling-winkel bezoeken. En ik kom nooit met lege handen buiten…

Wat zijn je hobby’s naast bloggen?

Ik moet toegeven dat ik naast mijn blog eigenlijk geen hobby’s heb. Mijn weken staan volgepland met school, mijn blog en weekendwerk, dus voor andere hobby’s blijft er jammer genoeg weinig tijd over. Als het weer terug beter wordt ben ik wel van plan wat meer te gaan sporten.

Wat zijn je toekomstplannen, voor je leven in het algemeen en voor je blog?

Ik wil later héél erg graag in de mode werken. Vandaar dat ik volgend jaar nog iets met mode ga studeren. Ik heb al een paar ideetjes maar heb nog geen definitieve keuze gemaakt. Ik studeer nu Communicatiemanagement en wil later graag een job hebben die de twee met elkaar combineert. Maar uiteraard wil ik later ook nog trouwen en een gezin stichten, maar ik ben nog véél te jong om daar nu al aan te denken…