Spring jij mee op de ‘Kamyon’?

Ebru, Merve, Clélia en Leen
Published on Wednesday 161116
©Catherine Vervaecke
Dat de migrantencrisis in Europa brandend actueel is, hoeven we jullie niet meer te vertellen. Net daarom is dit het moment om naar ‘Kamyon’ te gaan kijken. Waarom vluchten ze? Hoe gaan ze ermee om? Wat maken ze onderweg mee?

Je wordt ondergedompeld in de wereld van migratie, want de tribune is letterlijk de laadbak van een vrachtwagen.

Het gaat over een klein meisje dat vertelt hoe ze in zo’n vrachtwagen samen met haar moeder door Europa reist, op de vlucht voor de waanzin. Ze zijn op zoek naar een veilig thuis een beter leven.

Maar wat maakt dit stuk nu zo speciaal en echt de moeite waard om te zien? Wel, Kamyon reist zoals zovele duizenden migranten door Europa. Daarnaast is de voorstelling in ieder land uniek, want in elk land speelt een nieuwe actrice de hoofdrol. Na de première in Istanbul was de voorstelling te zien in Ljubljana, Limoges en Marseille. Mis de voorstelling dus zeker niet in Brussel. KVS presenteert ze zowel in verschillende wijken als in verschillende talen.©Catherine Vervaecke

Kamyon duurt 55 minuten en speelt in de Koninklijke Vlaamse Schouwburg. (Arduinkaai 9, 1000 Brussel)
- 18/12/’16 om 15u en 18u (in het Nederlands)
- 20/12/’16 om 14u (in het Turks) en 18u (in het Engels)
- 21/12/’16 om 14u (in het Arabisch)
Telkens zonder boventiteling.
De dichtstbijzijnde metrohalte is IJzer. Als student betaal je voor deze voorstelling maar €9! (Reguliere prijzen: €13 en €17)

Meer info vind je op: www.kvs.be/nl/kamyon

Tekst & regie: Michael De Cock, met: Rudi Genbrugge, Jessica Fanhan, Deniz Polatoglu, concept & creatie: Michael De Cock, Rudi Genbrugge, Mesut Arslan, Deniz Polatoglu, dramaturgie: Kristin Rogghe, muziek: Rudi Genbrugge, scenografie: Stef Depover, kostuum: Myriam Van Gucht, animatiefilm: Deniz Polatoglu, productie: KVS, coproductie: t,arsenaal mechelen, platform 0090, les francophonies en limousin, ex-ponto festival ljubljana.