Sint-Jozef Rockt brengt generaties en klasgenoten samen

Antje Van Schelvergem
Published on Sunday 180506
De speelplaats van de Sint-Jozefschool in Mere was voor een middag omgetoverd tot een mini-festivalterrein. De muziek en het warme weer zorgden voor een zomerse sfeer. Leerlingen, leerkrachten, oud-leerlingen, ouders en sympathisanten waren van de partij.

Met de zon in de rug genieten de aanwezigen van het optreden van Houston’s Problem. Zij kregen een heuse populariteitsboost door de deelname van beide leadzangers aan The Voice van Vlaanderen. De ruige rockstem van Dieter, in combinatie met de stem van Dries die alles aankan, is genoeg voor een eerste hoogtepunt van de dag. Op de eerste rij zitten de jonge fans aandachtig te luisteren, terwijl de ouders op een bankje genieten met een glaasje in de hand.

Het muziekfestival is dit jaar aan zijn tweede editie toe. Het initiatief is vorig jaar ontstaan naar aanleiding van de 75ste verjaardag van de school. Er werden toen verschillende activiteiten georganiseerd waaronder SJS Rockt.

Ook Gin Toxic geeft het beste van zichzelf op het podium. Ze krijgen het publiek helemaal mee door hun mix van eigen nummers en covers. Deze band bestaat uit een aantal leerlingen en oud-leerlingen van de school. Leadzanger Jeff Geenens vindt het super dat ze de kans krijgen om op te treden op het festival: ‘Het is leuk om te weten dat de directie en de leerkrachten aan ons denken. Zo kunnen we mensen uit de omgeving laten kennismaken met onze muziek.’ Gin Toxic wil in de toekomst graag een videoclip opnemen, maar eerst en vooral een album maken.

Ontmoetingsplek

In het publiek zijn er opvallend veel oud-leerlingen. Sint-Jozef Rockt is dan ook de perfecte plaats om bij te praten met vrienden en leerkrachten. ‘Ze zouden dit vaker moeten organiseren, niet maar één keer per jaar’, zegt Inge Van Impe.  ‘Het is moeilijk om een datum vast te leggen voor een kleine reünie met de klas, maar hier is de meerderheid van onze klas aanwezig.’ Van Impe studeerde hier vorig jaar af en is blij dat ze de school nog eens een bezoekje kan brengen. Naarmate de avond vordert, worden de danspasjes steeds uitbundiger. Daar hebben Fifties Fever en de afsluitende dj zeker iets mee te maken.

De directrice van de school, Margo Daeleman, is tevreden over deze tweede editie: ‘Het is zeker geslaagd. Er zijn meer mensen aanwezig dan vorig jaar en er is nog meer ambiance.’ Toch is het nog niet zeker of een derde editie komt. Dat moet het organiserende team, waaronder een aantal leerkrachten, nog bekijken. ‘Volgend jaar vindt ook ons driejaarlijkse eetfestijn plaats, maar het zou zonde zijn om dit concept opnieuw van nul op te bouwen na een jaar pauze,’ zegt Daeleman. In elk geval heeft dit initiatief de kans om uit te groeien tot een jaarlijkse traditie.