Reizigers van over heel de wereld komen naar Molenbeek voor Travel Storytelling Festival

Maaike Marchand
Published on Friday 160415
Travel Storytelling Festival is een vierdaags festival voor reizigers. De eerste editie vindt plaats in Molenbeek. Twee jonge vrouwen met een passie voor reizen, Sylvie Farr en Caroline Weiler, organiseren het festival. Het doel is mensen inspireren om anders te reizen.

De eerste editie van het Travel Storytelling Festival vindt plaats in LaVallée in Molenbeek. Als je binnen gaat kom je eerst op een binnenplaats versierd met kleurrijke vlagjes. Er staat een foodtruck en de bezoekers kunnen een van de prototype pintjes drinken van 'Brussels Beer Project'. De sfeer is erg ontspannen en mensen die elkaar niet kennen zitten allemaal samen rond een tafel. 

 Wij proberen geen product te verkopen, we willen mensen gewoon inspireren. 

Sylvie en Caroline willen mensen uit hun comfort zone krijgen en iedereen inspireren om meer en op nieuwe manieren te reizen. Het festival biedt verschillende activiteiten aan. Er komen 46 sprekers van over heel de wereld vertellen over hun reiservaringen, er zijn 13 workshops en 8 concerten. De bezoekers kunnen ook gaan kijken naar de documentaire 'Terra' van Yann Arthus-Bertrand, die onder andere voor National Geographic heeft gewerkt. 

Unieke verhalen

Achter de binnenplaats is het gebouw waar de activiteiten plaatsvinden. Aan de ingang is een klein winkeltje opgezet met reisboeken. Wat verderop staan standjes van de verschillende sponsors. Het gebouw lijkt wel een eindeloos netwerk van gangen. In elke gang is er een andere expositie. Er hangen werken van verschillende fotografen, maar ook inzendingen van bezoekers. Er is ook een chill zone waar de bezoekers kunnen genieten van een massage.

De verschillende sprekers hebben elk een uniek verhaal te vertellen. Er zijn mensen bij die de wereld hebben rondgereisd met bijna geen geld, een meisje in een rolstoel dat het liefst solo reist en iemand die van reizen zijn fulltime job heeft kunnen maken via Instagram. Elke spreker is aanwezig om dezelfde reden: ze willen mensen inspireren, want reizen kan ook anders dan via de toeristische route.

Het festival vindt plaats van 14 tot 17 april 2016.