Oude stelplaatsen van De Lijn worden pop-upbelevingscentrum

Published on
Nine Soontjens
Een week lang toveren de masterstudenten burgerlijk ingenieur-architect van KU Leuven de oude stelplaatsen van De Lijn in Leuven om tot een belevings- en ontmoetingscentrum. Het Existenz-team biedt op hun unieke locatie de hele week drankjes, hapjes, feestjes en workshops aan.

Een week lang toveren de masterstudenten burgerlijk ingenieur-architect van KU Leuven de oude stelplaatsen van De Lijn om tot een belevings- en ontmoetingscentrum. Het Existenz-team biedt op hun unieke locatie de hele week drankjes, hapjes, feestjes en workshops aan. 'De voorbije jaren hadden we altijd schooltjes of kantoorgebouwen als locatie voor de Existenzweek', vertelt Judith David, studente burgerlijk ingenieur-architect en medeverantwoordelijke voor het project.

‘Het is elk jaar een zoektocht naar iets nieuws en we zijn heel blij dat we deze locatie hebben gevonden. Omdat het een lange tocht was om deze plaats te pakken te krijgen, hadden we maar drie weken de tijd om de site volledig in te richten. Met ons team van 66 masterstudenten hebben we dus dag en nacht gewerkt om dit project waar te maken.’

Elk gedeelte van het unieke pand kreeg een nieuwe bestemming: de werkhal is ingericht als eet-, drink- en werkruimte, het oude magazijn werd een film- en fuifzaal en de oude kantoorruimtes werden leslokalen. De foto's kan je hier bekijken.