Opinie - Wat een fantastisch jaar voor Eden Hazard

Xander Crokaert
Published on Monday 150427
Eden Hazard is verkozen tot beste speler van de Britse Barclays Premier League. En terecht. Het hele seizoen lang speelde hij op een heel hoog niveau en stond hij er in elke topmatch.

Het was tot dusver een productief seizoen voor onze Belg. Met 18 goals en 10 assists ontpopte hij zich tot smaakmaker in Engeland. Hij was de man die de bal opeiste en met z’n fenomenale acties enkele wedstrijden besliste. Samen met Thibaut Courtois heeft onze landgenoot een groot aandeel in de titel van Chelsea, al is het op deze prijs nog even wachten. Individueel is de titel van 'Speler van het jaar in de Premier League' een mooie en belangrijke trofee aangezien hij verkozen is door spelers van deze competitie.

Engels voetbal schittert niet langer in Europa

De Barclays Premier League blijft ongetwijfeld een geweldige competitie waar een zeer hoog niveau gespeeld wordt. Al heb ik m’n twijfels wanneer ik hun prestaties in Europa bekijk. Zo haalde geen enkele Engelse club de kwartfinales in de Champions League of in de Europa League. Dit kan je op z'n minst opmerkelijk noemen, omdat amper zeven jaar geleden nog drie Engelse ploegen tot de laatste vier in de Champions League behoorden. Een mogelijke verklaring is dat het Engelse voetbal niet is aangepast aan de moderne en snelle speelstijl van  Duitse en Spaanse topploegen. Dit doet niets af van de prestaties van Eden Hazard het afgelopen seizoen, hij is en blijft een topspeler.

Mooie toekomst

Met z'n 24 lentes heeft Hazard een mooie toekomst voor zich. Ik hoop dat hij ooit de Champions League zal winnen.  De vraag is of Chelsea hier echt weer kan meedoen voor de prijzen, want Real Madrid, Barcelona en Bayern München staan daar toch nog een trapje hoger. Verder wordt zijn volgende ambitie de Gouden Bal winnen en hopelijk kan hij onze Rode Duivels nog aan mooie successen helpen.