Opinie - Mayweather-Pacquiao: boksmatch van de eeuw

Kevin Brinaru
Published on Monday 150504
In Las Vegas vond de ‘Fight of the Century’ plaats. De boksmatch tussen Floyd Mayweather jr (38) en Emmanuel Pacquiao (36) was het hoogtepunt. De jury riep Mayweather unaniem uit tot winnaar.

In de MGM Grand Garden Arena in Las Vegas vond zaterdag een bijzonder mediagenieke boksmatch plaats. De match tussen de Amerikaan Floyd ‘Money’ Mayweather Jr (38) en de Filippijn Emmanuel ‘Manny’ Pacquiao (36).  Het was de match waarop ik zo lang had gewacht. Ik hoopte dat mijn geduld beloond zou worden met een spectaculaire vertoning.

Gevecht tussen twee titanen

Mijn voorkeur ging naar Pacquiao omdat hij meestal hard in de aanval gaat. Dit in tegenstelling tot Mayweather die het liever slim aanpakt en afwacht om tegenstoten te geven. Ik had net als elke boksliefhebber hoge verwachtingen. Maar door Mayweather, die liever wat rondjes loopt dan vecht, is het uitgedraaid op één grote teleurstelling. Een spektakel was het zeker niet. Harde woorden misschien, maar voor mij de realiteit.

Ik moet wel toegeven dat de aanvallen van Pacquiao niet echt raak waren, want hij sloeg er meestal naast. Mayweather wachtte meer af en deelde rake tegenstoten uit waardoor hij de match ook won. Toch vond ik het laf van Mayweather om de laatste rondes wat rondjes te lopen. Maar ja, wie ben ik om kritiek te geven op Mayweather? Als we weten dat hij met deze overwinning 180 miljoen dollar rijker en nu ook WBO weltergewicht wereldkampioen is.

Wat nu?

Nadat de juryleden unaniem besloten om de overwinning aan Mayweather toe te kennen, deelde de bokser mee dat hij nog één match gaat vechten. Die match is gepland in september. Tegen wie hij het zal opnemen, is nog een vraagteken. Behalve op vakantie gaan, weet Manny Pacquiao nog niet wat hij verder zal doen.