Mekanik zet stripfans in de bloemetjes op Free Comic Book Day

Chiara De Prest
Published on Sunday 180520
Zaterdag 5 mei staat wereldwijd bekend als Free Comic Book Day en dat ging ook in België niet onopgemerkt voorbij. In de Mekanik stripwinkel in Antwerpen maakten ze er een speciale dag van.

Alle bezoekers kregen vijf gratis stripboeken en daar maakten de fanaten gretig gebruik van. Het aanbod van gratis strips was behoorlijk groot en divers. Er waren ook 'bijna' gratis strips die verkocht werden tegen tien cent per strip. Het waren oude exemplaren die de eigenaars van de stripwinkel weg wilden en daar wilden de klanten graag bij helpen.


Photobooth, drank en ijs
Op de foto met je favoriete superheld? Dat kon ook op de Free Comic Book Day in Mekanik Antwerpen. Je kon op de foto met cosplayers, mensen die zich verkleden als een personage uit hun favoriete serie of film. Er was ook een greenkey. Je kon een foto kiezen uit verschillende bekende films en series, voor de green screen poseren en meteen het resultaat bekijken.


In de winkel stonden drankjes en snacks. Hier en daar stond een schaaltje snoep met een bijpassende - al dan niet grappige - foto. De gratis ijsjes ‘Infinity Scones’, genoemd naar de Infinity Stones van Thanos vielen in de smaak, net als de drankjes in superheldenthema zoals The Thing, The Incredible Hulk en The Thanos.


Tevreden bezoekers
Dit evenement werd niet voor de eerste keer georganieerd in Mekanik, maar Marvel-fan Alessio Weitman was wel de eerste keer aanwezig. Alessio en zijn vriendin zijn aangenaam verrast: “Ik vind het evenement zeer gezellig, het is leuk om me te begeven tussen mensen die op dezelfde manier denken en die dezelfde interesses hebben.” De meeste bezoekers waren het erover eens dat de eigenaars veel werk in het evenement hadden gestopt en dat het een geslaagde editie was.