Jongeren meppen erop los tijdens toernooi Badmintonclub Wolvertem

Anaïs Deherder
Published on Sunday 180506
De sporthal van Meise was dit weekend the place to be voor jonge badmintonners. BC Wolvertem organiseerde er immers het jaarlijkse jeugdtoernooi. 79 jonge spelers onder de zeventien jaar maakten er weer een mooie editie van.

De jongste , rond de zeven jaar, kwamen uiteraard meer voor het plezier dan echte competitie. De zes jongste deelnemers mochten elk vijf wedstrijdjes spelen. De uiteindelijke winnaar was Siebe Vertonghen die samen met e tweede, Dean Vergauwen, op het podium mocht. 'Hij traint twee keer per week met de club en hij vergezelt mij tijdens vrije momenten, maar het doel is toch wel echt dat hij er plezier aan beleeft',  zegt zijn papa die hem naast de lijn aanmoedigt samen met de andere ouders.

Opmerkelijk was het Engels dat men hier en daar hoorde. De winnaar van de jongens enkel bij de U13 was namelijk Kaylie Jones, die fier zijn Engelse vlag verdedigde. De winnares bij de meisjes, Emma Vastenavondt, had geen Engels nodig om te tonen hoe blij ze was met haar eerste plaats. 'Ik ben dit jaar pas begonnen met badmintonnen', verklaarde ze haar blijheid. De jongens Arjen De Rycke en Gyan Siu vervolledigden het podium bij de dertienjarigen met winst bij het dubbelspel.

Dat badminton vooral draait rond vriendschap bewezen de meisjes bij de U15. Marian Geysels, Maren Van Geyte en Yana Eggermont, drie meisjes uit de club BC Herne, vulden het podium bij zowel het enkelspel als het dubbelspel waar Marian samen met Nette Van Audenhaege won. Ook Yoeri Martens sloeg een dubbelslag door uit te blinken bij het enkelspel en samen met Bavo Vleminckx de finale bij het dubbelspel te winnen.

Bij de oudsten blonk thuisspeelster Helena Kropek uit in zowel enkel als dubbel. Ze moest bij het enkelspel alleen Inne Bartholomees voor laten, bij het dubbel won ze samen met Sofie Filonova. Bij de jongens bundelden Sander Decubber en Lander De Jong hun krachten om het dubbelspel te winnen nadat ze eerder die dag al plaats één en twee haalden bij het enkelspel. 'De warmte speelde vandaag wel een ro', zegden de jongens zwetend, maar toch blij.

Met minder deelnemers dan bij de vorige edities mogen organisator Nona Van de Velde en haar helpers toch niet klagen. Het is voorlopig de laatste editie van hun jeugdtoernooi, maar ze konden er na afloop, bij een goed pak friet, met een goed gevoel op terugkijken. Ze lieten de jeugd een mooie dag beleven en daar draait het om. Alle uitslagen zijn de vinden op de site van Badminton Vlaanderen