Jonge Duivels plaatsen zich in Merchtem voor finalerondes EK voetbal jonger dan 17

Egon Van Nijverseel
Published on Thursday 160317
De Belgische nationale ploeg Under-17 veroverde als eerste ploeg een plaatsje in de finalerondes. De jonge Duivels versloegen Spanje na een spannende, maar scoreloze wedstrijd met 4-3 en dankzij penalty’s. De match vond plaats in het sportcomplex van FC Merchtem 2000.

Een honderdtal Spaanse en Belgische supporters waren aanwezig voor deze laatste en heel belangrijke wedstrijd. Natuurlijk was er ook een groot aantal scouts op zoek naar jong talent voor hun ploeg. Deze scouts mochten plaatsnemen op de Viptribune, samen met alle officials van de KBVB (Koninklijke Belgische Voetbalbond).  Deze wedstrijd was echter niet de enige die gespeeld werd in Merchtem. Vorige zondag vochtten Spanje en Slovenië hier ook al hun duel uit. Die wedstrijd eindigde op 0-0.

‘Op naar het EK 2020’

‘Het idee om ons kandidaat te stellen om enkele matchen te mogen organiseren op onze club kwam er vorig jaar, toen er bij ons een wedstrijd van de internationale Under-18 mocht plaatsvinden’, aldus voorzitter ad-interim Bart Schouppe. Omdat dit zo'n succes was, stelden ze zich via enkele connecties binnen de KBVB kandidaat voor dit EK. Na een lange en strenge selectieprocedure kregen ze opnieuw groen licht.

Met deze kans hoopt de club wat meer naambekendheid te verwerven, om FC Merchtem 2000 op de kaart te zetten. Ook wil ze hiermee een extra boost geven aan de jeugdwerking, door de jonge spelers te laten zien waar ze binnen enkele jaren kunnen staan als ze zich voor 100 % inzetten.

‘Motivatie voor jeugdploegen’

Begin van iets moois

Zowel qua sfeer als qua organisatie liep het allemaal op wieltjes volgens enkele supporters. Ook Bart Schouppe bevestigde dit: ‘Alles is helemaal verlopen zoals ik het had voorzien, we hebben geen enkel probleem gehad. Daarom zal het zeker niet bij deze twee wedstrijden blijven, als het van mij afhangt.’  Het is de bedoeling om ervoor te zorgen dat tijdens het Europees Kampioenschap van 2020 één ploeg al haar wedstrijden in Merchtem zal spelen.

Om deze doelstelling te bereiken gaat de club er alles aan doen om haar kansen zo groot mogelijk te maken. Zo zal ze, na eerder al haar B-veld om te toveren in een kunstgrasveld, ook het A-veld heraanleggen en vervangen door een kunstgrasveld. Op deze manier hopen ze een streepje voor te krijgen als de Voetbalbond haar keuze moet maken.