Inge Vrancken eerste Master of Media van het academiejaar

Lars Puttaert
Published on Tuesday 171010
Inge Vrancken, hoofdredactrice van het VRT-journaal.
Woensdag 11 oktober geeft Inge Vrancken, hoofdredactrice van het VRT-journaal, tijdens Masters of Media haar visie op de hedendaagse journalistiek. Het is het tweede jaar dat Masters of Media wordt georganiseerd door de bacheloropleiding Journalistiek van de Erasmushogeschool Brussel.

Tijdens Masters of Media krijgen de studenten Journalistiek van de Erasmushogeschool Brussel drie keer iemand op bezoek die aan de leiding staat van een redactie of een mediabedrijf. Die topmensen uit de Vlaamse journalistiek komen er vertellen over de media vandaag, vroeger en later en over hoe zij hun job in de media beleefden en beleven. Ook dit jaar zijn er drie sessies, woensdag 11 oktober bijt Inge Vrancken de spits af.

Inge Vrancken is afkomstig uit Hasselt, ze studeerde Communicatiemanagement met specialisatie pers en voorlichting. Al snel koos ze voor het journalistieke metier. In 1994 ging ze aan de slag bij de regionale omroep ROB-tv, waar ze vijf jaar werkte als reporter en eindredacteur. Eind 1999 maakt ze de overstap naar de VRT. Ze werd eindredacteur van 'Mijn Gedacht' bij Ketnet. Twee jaar later riep ze het bekende Karrewiet in het leven, ze werd er ook eindredacteur.

Intussen is Vrancken uitgegroeid tot een kopstuk van Het Journaal. In 2016 nam ze de fakkel over van Björn Soenens als hoofdredacteur van dat journaal.

Inge Vrancken is als experte van het Midden-Oosten nog geregeld te zien in Het journaal. Ze maakte nog niet zo lang geleden een reportage over vrouwen in Saudi-Arabië die binnenkort mogen autorijden.

Studenten kunnen haar aan de tand voelen over hoe het is om hoofdredacteur te zijn in tijden van terreur, pers(on)vrijheid en fake news.