Hoofdredacteur van Apache, Karl Van den Broeck te gast voor Masters of Media

Jonas Polet
Published on Sunday 171105
Woensdag 8 november geeft Karl Van den Broeck, hoofdredacteur van Apache, zijn visie over de nieuwssite en de toekomst van de journalistiek tijdens de tweede Masters of Media van het academiejaar.

Van den Broeck studeerde Germaanse filologie en ging in 1989 aan de slag bij De Morgen. Hij startte er als politiek journalist en werkte zich op tot chef nieuws. In 2005 maakte hij de overstap naar de Knack waar hij adjunct-hoofdredacteur en later hoofdredacteur werd.

Na een tijdelijke terugkeer naar De morgen in 2012 als chef Boeken, wordt Van den Broeck in februari 2014 aangesteld als hoofdredacteur van de nieuwssite Apache.be. Intussen is de ervaren journalist bezig aan zijn vierde jaar aan het hoofd van Apache. Die Belgische nieuwssite werd in 2009 opgericht door enkele journalisten die bij de herstructurering bij De Morgen ontslagen waren. Apache wil zich onder Van den Broeck profileren als een onafhankelijke nieuwssite die zich focust op onderzoeksjournalistiek.

Op 24 mei 2017 kreeg Apache de Arkprijs van het vrije woord als "ongebonden medium tegen de commercialisering, de ongecontroleerde wildgroei en de vervlakking van de gangbare nieuwsgaring."

Woensdag 8 november krijgen de studenten van de Erasmushogeschool Brussel de kans om vragen te stellen over de toekomst van onafhankelijke journalistiek, het publiek van Apache, de plaats van onderzoeksjournalistiek in het Vlaamse medialandschap en veel meer.