Het Zesde Metaal en Brihang: gitaar, poëzie en beats op zijn West-Vlaams in AB

Jens Deleux
Published on Monday 171113
©Tom Verbruggen
Het Zesde Metaal, de nummer-1 band van de Lagelandenlijst, zet met hun warme gitaarakkoorden de koude winter in op 29 november.

Het verhaal van Het Zesde Metaal begint in 2005. Oprichter en frontman Wannes Cappelle richt samen met wat vrienden een groepje op. Meer dan 10 jaar later is Het Zesde Metaal alom bekend in Vlaanderen en Nederland.

Het album “Calais”  maakte van de band curator op de Radio 1 sessies.  De toenemende populariteit zette hem ook op verschillende festivals in Vlaanderen, o.a. Rock Werchter, Rock Zottegem en Dranouter festival, waar hij overladen werd met positieve recensies. 

Op 29 november brengt Het Zesde Metaal “Calais” naar de AB. Handig om als Brusselaar even de muziekteksten op voorhand te googelen, hoewel het leuker is zelf te raden wat ‘tis toch al nie naar de wuppe’ kan betekenen.

Voorprogramma:

Voor de hiphopliefhebbers is er die avond supporting act Brihang. Met zijn ‘poëzie op beats’ wordt hij wel eens de West-Vlaamse Kendrick Lamar genoemd. Brihang maakt zichzelf wel unieker dan zijn concurrenten door in zijn act een verzameling van performance, stand-up, toneel, cursiefjes, sketches en slam poetry te verwerken.

In 2014 won hij De Nieuwe Lichting. Toen al had hij 2 EP’s uit in eigen beheer. ‘Hip Hop hoeft niet stoer te zijn’ zei hij tijdens een interview met Bruzz. Brihang ontroert het publiek ook zittend, door de gevoelige thema’s die hij aankaart in zijn muziek. Zijn nummer ‘Ik wil alles, behalve..’ trok de aandacht van alle Vlaamse radiozenders. Op 29 november krijg je in het West-Vlaams ook alles behalve.. een eentonige avond.

Locatie:

Ancienne Belgique

Anspachlaan 110

1000 Brussel

Aanvang: 20:00

Tickets: 25,00 (VVK) 26,00 (avondkassa)

https://www.abconcerts.be/nl/agenda/evenementen/het-zesde-metaal/20291/