Eerste editie Mechelen Culinair meteen schot in de roos

Helena Verlinden
Published on Monday 180507
Tijdens Mechelen Culinair maakten de bezoekers kennis met gerechten van brasseries, sterrenrestaurants en foodtrucks uit de Mechelse regio. Restaurants als Sava, Puro en Centpourcent stonden klaar om je te laten kennismaken met hun uiterst verfijnde keuken.

Broers Seppe en Jan Van Den Broeck zijn samen met Nicolas Hermans het brein achter dit nieuw concept. Vorig jaar op Antwerpen  Proeft vroegen ze zich af waarom dit niet in Mechelen werd georganiseerd en van het een kwam het ander. Zo is Mechelen Culinair geboren. De stad Mechelen wil de horeca ook in de kijker zetten en zo dragen ze hieraan hun steentje toe bij. De eerste editie was een schot in de roos. “We horen van iedereen positieve commentaar. Natuurlijk zijn er een paar werkpuntjes voor een volgende keer, maar over het algemeen zijn we heel tevreden. Op naar de tweede editie!”, zegt Seppe Van Den Broeck.

Ook medewerkers en bezoekers zijn laaiend enthousiast. “Het is een ideale manier om mensen samen te brengen die van culinair eten houden”, zegt bezoeker Reinhard Verlinden. “Je hebt de mogelijkheid om met verschillende internationale keukens in contact te komen. Voor een eerste editie vind ik het meer dan geslaagd.”
“Het is een heel goed initiatief omdat er in de meeste steden al zoiets is, maar niet in Mechelen", zegt medewerkster Elena Verschueren. “Bovendien heeft Mechelen een heel goed doelpubliek om zoiets te organiseren. De mensen zijn ook heel tevreden over het aanbod.”