Een blik op het afval in de Brusselse straten

Published on
Tom Stroobants
Als je door Brussel wandelt, zie je hier en daar heel wat afval op straat. Maar er zijn uiteraard ook heel wat gemeentewerkers die hun handen uit de mouwen steken om de straten proper te maken.

Als je door Brussel wandelt, zie je hier en daar heel wat afval op straat. Dat kan gaan van verkeerd geplaatste vuilzakken tot matrassen die ergens gedropt worden. Niet iedereen lijkt zich er van bewust dat je niet zomaar je afval op straat kan dumpen. Dit zorgt natuurlijk voor een niet altijd even fraai straatbeeld. Zowel de buurtinwoners als passanten vinden dit niet aangenaam, maar ook de gemeente of stad zelf niet. Veel mensen krijgen al snel een negatief gevoel over een bepaalde plaats bij het zien van straatafval.

Maar er zijn uiteraard ook heel wat gemeentewerkers die de handen uit de mouwen steken om de straten proper te maken. Mensen die niet altijd evenveel respect genieten als beoefenaars van een andere job. Nochtans moet het ook gedaan worden en zorgen zij ervoor dat de stad er opnieuw beter uitziet. Ik trok de straat in, op zoek naar die gemeentewerkers en de vuiligheid die zij moeten opkuisen.