Digitaal verhaal over chocolade doet je watertanden

Fiebe Mertens
Published on Saturday 170520
Chocolade. Een woord dat me helemaal doet zweven, waarbij mijn lichaam in elkaar krimpt eenmaal het stukje hemel mijn lippen raakt. Een stof die zachtjes door mijn keel glijdt, even pauzeert in mijn slokdarm en uiteindelijk mijn maag verwent. Daar wil ik alles over weten!

Tropische bossen in Centraal-Amerika waren de habitat van de cacaoboom. Diep in het wild was het volksleven gekenmerkt door goden, offers en sterk (bij)geloof. Alles is begonnen bij dat volk: de Maya's en de Azteken. Zij bereidden de cacaodrank op verschillende manieren met materialen waarvan in deze tijd geen sprake meer van is.

Chocolade groeide uit tot de meest geliefd, bijzonder zoetedrankje op aarde. En daarbij hebben we een aantal uitvinders de hemel in geprezen. Uitvinders die ons tot op de dag van vandaag repen, tabletten, ijsjes, pralines en zoveel meer aanbieden. Muzische zoetigheid met een vleugje levenslust is het perfecte recept voor geluk. Zoals de Britse schrijfster, Joanne Harris beschrijft: 'Geluk. Zo eenvoudig als een glas chocolade of bochtig als het hart. Bitter. Zoet. Levendig.' 

Zin in een beetje geluk? Klik hier en ontdek meer over chocolade.