Dendermonde Rugby Club tweemaal kampioen

Sybren Van Laeken
Published on Sunday 180513
De vrouwen- en de mannenploeg van Dendermonde Rugby Club werden in één weekend allebei landskampioen. Het werd een topweekend voor iedereen die betrokken is bij groen-geel.

De gazellen

De vrouwenploeg van Dendermonde mag eerst aan de slag in het Nelson Mandela stadion in Neder-over-Heembeek. Zij staan voor een moeilijke opgave en nemen het op tegen Bosvoorde. De Dendermondse dames komen met de eerste doorbraak in de 23ste minuut en leiden met 7-0. Bosvoorde blijft niet bij de pakken zitten en maakt de stand gelijk in de 36ste minuut. De dames gaan rusten met een 7-7 gelijkstand.

In de tweede helft zien we een veel gemotiveerder Dendermonde. Groen-geel domineert de wedstrijd en dwingt een aantal goeie kansen af. Bosvoorde wordt teruggedrongen naar de eigen helft en speelt verdedigend sterk. Een halfuurtje na de rust wordt er een doorbraak geforceerd. Dendermonde brengt de stand op 12-7 na een goed uitgewerkte aanval. Tien minuten later kan Dendermonde nogmaals doorbreken, ditmaal wordt de aanval afgekeurd. Bosvoorde zet nog een aantal minuten alles op alles, maar kan de Dendermondse verdediging niet aftroeven.

Champagne en tranen vloeien in overvloed bij het eindsignaal. De eindstand blijft 12-7 en de gazellen mogen zichzelf kampioen van België noemen. Een verdiende titel na een ongeslagen seizoen.

De senioren
Na de overwinning van de dames, is het de beurt aan de heren om zichzelf te bewijzen. Zij nemen het op tegen La Hulpe. De heren van La Hulpe zijn zeker geen makkelijke tegenstander, maar de Dendermondse senioren starten goed. Groen-geel kiest voor de aanval en mag na 45 minuten gaan rusten met een 10-0 voorsprong.
Na de rust kom La Hulpe echter het sterkst uit de kleedkamer. De Waalse club kan twee penalty’s afdwingen en brengt de stand op 10-6. Later kan ook Dendermonde een penalty omzetten. De stand wordt 13-6. Net als bij de dames, zien we een heel sterk verdedigende herenploeg. Elke aanval van La Hulpe wordt snel afgestopt.
De heren verdedigen sterk tot aan het eindsignaal. De stand blijft 13-6 en ook de heren worden tot Belgisch kampioen gekroond.

Onvergetelijke prestatie
Voor het eerst sinds 2012 kan DRC de dubbel mee naar huis nemen. Een honderdtal Dendermondse rugbyfans laat het Nelson Mandela stadion daveren en zorgt voor een onvergetelijke sfeer. De topprestatie van hun dames- en herenploeg zullen de supporters van Dendermonde Rugby Club niet snel vergeten. Het is weer een stap voorwaarts voor de club, die zich ondertussen al even bij de top van België mag rekenen. Je kan de Dendermonde Rugby Club volgen via hun site:http://dendermonderugbyclub.be/