De rockers van Wooly Mammoths laten hun gitaren klinken op café in Brussel

Pieter Van der Elst
Published on Thursday 170316
De Limburgse rockband Wooly Mammoths gaf het beste van zichzelf in een volgeladen café de Monk. Net als de zon eerder op de dag, gaven met hun gitaren al een voorsmaakje van de zomer.

Het Brusselse Sint-Katelijneplein zit nog aardig vol. De mensen zijn zichtbaar aan het nagenieten van de eerste lentezon van dit jaar. Het is al ongeveer 9 uur 's avonds en de meesten beginnen hun terrasje buiten in te wisselen voor een café binnen. Onder hen ook Wooly Mammoths, Limburgse rockers met uitvalsbasis in Brussel. Een jonge band die inzet op popmuziek met stevige gitaren. Deze jongeren bestijgen vanavond het podium om te tonen wat ze waard zijn.

Zin in zomerfestivals

De plaats van afspraak is café de Monk, waar de Mammoths van wal steken met enkele stevige songs om het tempo erin te krijgen. De cafégangers smaken wat ze voorgeschoteld krijgen en de rockers geraken in hun ritme. Na enkele nummertjes is het duidelijk wat ze willen brengen: poprock met jarenzestiginvloeden en gitaarwerk waarbij ze niet op een effectenpedaal meer of minder kijken. Zowel de groep als het publiek raken aardig opgewarmd. Letterlijk, want halverwege de set moeten er ventilatoren aan te pas komen.

Ook het vervolg van het optreden valt in de smaak. Gitaarsolo’s en dromerige synthesizers wisselen elkaar af. Je merkt dat deze muziek de ambitie heeft om vanop festivalpodia te weerklinken. Na zo’n drie kwartier kondigt de zanger het laatste nummer aan, waarop de meegereisde fans spontaan om meer roepen. Na hun toegift sluiten de heren hun korte, maar krachtige set af om zich daarna onder de cafégangers te mengen.

Deze jongens zijn duidelijk aan hun weg naar de grotere podia aan het timmeren. Zo deden ze in het jaar van hun ontstaan al mee aan De Nieuwe Lichting van Studio Brussel, waar ze de finale haalden. Twee jaar later lieten ze van zich horen op Humo’s Rock Rally en tegenwoordig worden ze gedraaid op zowel Studio Brussel, Radio 1 en BRUZZ. Wooly Mammoths valt later deze maand nog in Gent te bewonderen.