De Langste Veggietafel in Leuven

Anaïs Dockx
Published on Friday 190510
EVA vzw, het Ethisch Vegetarisch Alternatief, organiseerde ook dit jaar 'De Langste Veggietafel' op het Hogeschoolplein in Leuven. Met het milieuvriendelijke foodtruckfestival wil EVA iedereen duidelijk maken dat hun geliefde gerechten even goed kunnen smaken zonder vlees.

Een vijftal foodtrucks, waaronder die van de Loving Hut, stond geparkeerd rond het Hogeschoolplein. Wie wou, kon ook een picknick meenemen. Om het evenement zo afvalarm mogelijk te maken, werd gevraagd een eigen bord en bestek mee te brengen. Voor wie dat niet deed, stonden er kartonnen bordjes van de cateringbedrijven klaar of borden en bestek die EVA had meegebracht.

"De Langste Veggietafel brengt mensen samen om nieuwe smaken te ontdekken en dat lukt goed." -Tine Cuppens

“De Langste Veggietafel brengt mensen samen om nieuwe smaken te ontdekken en dat lukt goed,” zegt Tine Cuppens, kernvrijwilliger bij EVA. Ook al regende het fel, de opkomst groot.

Enkele studenten die genoten van het lekkere eten stonden sterk achter dit initiatief. “Ik vind het belangrijk dat we beseffen dat een maaltijd niet altijd uit aardappelen, groenten en vlees moet bestaan. Er zijn veel lekkere en creatieve alternatieven die geen gevaar zijn voor het milieu. Evenementen zoals dit kunnen dan helpen om ideeën te krijgen", zegt een studente die liever anoniem blijft.

"Evenementen zoals dit kunnen helpen om ideeën te krijgen." -studente

Naast het proeven van vegetarische recepten kon je je ook informeren over verschillende belangenorganisaties. Onder andere Oxfam, Sea Shepherd en Bite Back waren aanwezig met hun merchandise en informatiebrochures. Zo willen de organisatoren de bezoekers ook de kans geven zich te verdiepen in het belang van vegetarisme of veganisme.

Klik hier om meer te weten te komen over EVA vzw.