Davoc Lot wint eindrondes provinciaal volleybal

Mats Buelinckx
Published on Monday 190506
Het EuroVolleyCenter in Vilvoorde was naar jaarlijkse traditie weer het toneel voor de eindrondes in het provinciale volleybal. Alle tweede gerangschikte ploegen uit elke Vlaamse provincie mochten aantreden. Wie won, kreeg een ticket naar tweede divisie.

Balen, Pelt, Zedelgem, Krekenland en Lot vochten om een plaats in tweede divisie, de reeks boven eerste provinciale. Alle vijf werden ze tweede in hun reeks Een tornooi, waarbij elke ploeg één keer tegen elke andere ploeg speelt, bepaalt wie dat felbegeerde ticket krijgt.

Wankel begin

Lot speelde de eerste match tegen Krekenland, Oost-Vlaanderen. Door een combinatie van stress en het vroege uur - halftien in de ochtend - begon Lot zeer zwak aan de partij. De verdediging draaide niet en er zat geen overtuiging in de aanval. Krekenland nam voorsprong met 8-14 en Lot was op achtervolgen aangewezen. De Brabanders werden wakker in de helft van de eerste set en kwamen terug tot 19-19. Na enkele fouten van Krekenland sleete Lot de eerste set binnen met 25-20. Krekenland was mentaal gebroken en geraakte niet meer in de match, de tweede set eindigde op 25-16.

De motor van Lot was warm gedraaid en tegen Balen, de andere favoriet, was dit ook meer dan nodig. Lot won de eerste, felbevochten set met 25-22. De Antwerpenaren waren echter niet onder de indruk en wonnen de tweede set met 20-25, mede door het slordige spel van Lot. Een tiebreak moest de beslissing brengen. Lot liep snel uit tot 10-4, maar begon dan nonchalant te spelen. Balen kwam nog terug tot 13-10, maar Lot won de derde set met 15-12.

"Zeer hoog niveau gehaald"

De coach van Lot, Koen Cornelis, zag zijn mannen het niveau van de eerste matchen doortrekken. De derde match tegen het Limburgse Pelt werd overtuigend gewonnen met 25-15 en 25-18.  De vierde match van de dag , tegen het West-Vlaamse Zedelgem, was een uitputtingsslag. Beide ploegen waren duidelijk vermoeid, maar het was het Lot dat aan het langste eind trok. Setstanden waren 25-18 en 25-19.

"Het niveau dat we tijdens het jaar hebben gehaald, hebben we hier ook kunnen bovenhalen. Iedereen heeft zich volledig ingezet en dat resulteerde in deze overwinningen", zei de coach van Lot.

Alle andere matchen vind je hier terug.