CEO Google België: “Vind de wereld opnieuw uit”

Fiebe Mertens & Margot Vanlaet
Published on Wednesday 170426
De opleiding Idea & Innovation Management (IIM) van de Erasmushogeschool Brussel organiseerde, in samenwerking met Start it @ KBC, een Idea & Innovation café. In het auditorium van de KBC konden studenten en professionals luisteren naar jonge starters en naar Thierry Geerts van Google.

Elk Idea & Innovation café start met een ‘Stand up for start up’. Drie of vier jonge starters krijgen enkele minuten de tijd om hun project voor te stellen. Wendy Geeraert van Co-Libry nam als eerste het woord. Co-libry is een vastgoedplatform dat je begeleidt in de zoektocht naar een huis dat volledig bij je past. Daarna was het de beurt aan Lilicast, een platform dat toelaat om radioreportages op te nemen, te bewerken en later te delen. De publieksprijs ging echter naar Hack League, een organisatie die coding battles organiseert voor gedreven informatici.

Samenwerking is sleutel tot succes

Het tweede deel van een Idea & Innovation café is steeds een sessie waar een topspreker zijn innovatieproces komt toelichten. Deze keer was het de beurt aan de Country director van Google België, Thierry Geerts. Google is zonder twijfel één van de meest innoverende bedrijven ter wereld. Volgens Geerts blijft samenwerking de sleutel tot succes.

“Kleine bedrijven hebben de dag van vandaag meer kans om te slagen dan grote bedrijven. Om in het industriële tijdperk een nieuw product te lanceren, moest je een groot productieapparaat hebben. In het digitale tijdperk heeft alles te maken met samenwerking. Als wij met Google een nieuw product willen lanceren, werken we in groepjes van maximaal tien mensen", zegt Geerts.

Vierde digitale revolutie

De toekomst voor jonge ondernemers ziet er volgens Geerts rooskleurig uit. Het belangrijkste moment om te ondernemen is wanneer je net je diploma op zak hebt. “Dankzij de digitalisering leven we in de vierde digitale revolutie. Dat maakt dat je alle bedrijven moet herbekijken en heruitvinden. Zo ligt er een enorme autostrade open voor ondernemerschap”, zegt Geerts.

Toekomst van Google

Ook Google wil de digitalisering optimaal benutten. Zo plaatst het techologiebedrijf Machine Learning sterk op de voorgrond. “Dankzij lerende computers kunnen machines gemakkelijker interageren. Toestellen zullen makkelijker te gebruiken zijn, gepersonaliseerder zijn en aangenamer zijn om mee te werken. Dat is vandaag echter niet het geval. Alles moet in dat opzicht herbekeken worden en net daarom investeert Google enorm in machine learning", legt Geerts uit.

Geerts heeft tot slot nog een belangrijke oproep. “Vind de wereld opnieuw uit, zonder stuur en klavier want deze zijn ouderwets. Gebruik machine learning om heruit te vinden wat je eigenlijk al  uitgevonden hebt.” Zo moet je als jonge ondernemer creatief omgaan met je kwaliteiten en vaardigheden, maar ook partnership is enorm belangrijk. Zeker een gouden tip om mee te nemen naar huis.

Het Café sloot af met een receptie waarop alle genodigden met elkaar konden netwerken.

Hier kun je een video bekijken over het Idea & Innovation café.