Bewogen jaar eindigt in mineur voor Tempo Overijse

Kenny De Block
Published on Saturday 190511
Het seizoen 2018-19 is er voor Tempo Overijse een om snel te vergeten. Met slechts acht gewonnen wedstrijden en vijf gelijkspellen op dertig wedstrijden is de balans negatief. Tempo Overijse speelt volgend jaar in de derde amateurklasse.

Tempo Overijse heeft zijn laatste waterkans op een langer verblijf in de tweede amateurklasse verspeeld. Op de laatste speeldag van het seizoen verloor de club met 1-2 van K.S.C. Dikkelvenne. Het begon goed voor Tempo Overijse dat na ruim 55 minuten spelen op een 1-0 voorsprong kwam na een goal van Hakim Borahsasar. Twintig minuten voor tijd kopte Gautier Van de Geuchte echter de gelijkmaker staalhard binnen.
Tempo Overijse moest absoluut winnen en tegelijk hopen op een misstap van FC Eppegem thuis tegen Racing Club Harelbeke. Het laatste kwartier zette Tempo Overijse een slotoffensief in, maar dat kwam hen al snel zuur te staan. Op een snelle counter van K.S.C. Dikkelvenne moest Kevin Taelemans aan de noodrem trekken. Hierbij kreeg hij zijn tweede gele kaart in acht minuten en moest Tempo Overijse de laatste tien minuten met tien man verder. De vrije trap die volgde op de overtreding van Taelemans werd binnengekopt door Kevin Pollet die hiermee Dikkelvenne op 1-2 voorsprong bracht. Het was een dubbele koude douche voor Overijse. De laatste minuten gooide Tempo Overijse alles naar voren, maar zonder enig doelgevaar. Na 93 minuten spelen besloot scheidsrechter Gert Deckers er een einde aan te maken. De teleurstelling was groot bij de spelers van Tempo Overijse. 

Aan de kant van K.S.C Dikkelvenne was de vreugde immens. Met deze overwinning verzekerde de club zich immers van een langer verblijf in tweede amateur. Dikkelvenne speelde het eerste jaar in tweede amateur en haalde de elfde plaats. 

Wisselvalligheid

Oud-speler René Desaeyere is ook van de partij."Als je doorheen het seizoen drie  verschillende trainers hebt in je club, dan weet je dat het een moeilijk en slecht seizoen is geweest", zegt oud-speler René Desaeyere. 
Tempo Overijse maakte eerder dit seizoen al bekend dat het volgend jaar aan de slag gaat met de nieuwe trainer Tom Schipper. Hij komt over van het Antwerpse Lyra-Lierse een ploeg uit de derde amateurklasse. De club moet het ook stellen zonder kapitein Dimitri Delorge. Die verruilde Tempo Overijse voor Olympia Wijgmaal. Hij nam na de match afscheid van zijn supporters en kreeg een applaus.