Albanese school Vatra viert dertiende verjaardag

Blerta Klaiqi
Published on Tuesday 180522
Foto: Blerta Klaiqi
In de Albanese school Vatra in Brussel werd het einde van het schooljaar gevierd. Er waren leuke activiteiten en je kon er zien wat er in de school wordt onderwezen. Meer dan vijfhonderd leerlingen kregen het certificaat voor het dertienjarig bestaan van Vatra.

In Vatra, een Albanese school in Brussel, volgen kinderen van Albanese afkomst taallessen, danslessen en muzieklessen om zo hun afkomst niet te vergeten.
Elke woensdag, vrijdag en zaterdag komen de jongeren naar de de school waar ze allerlei activiteiten doen.

De Albanese school organiseerde naar aanleiding van haar dertiende verjaardag een feest voor de kinderen en hun ouders. De kinderen brachten een spektakel met traditionele dans en kledij. De ouders mochten proeven van allerlei Albanese traditionele lekkernijen.

Er waren ook belangrijke mensen uitgenodigd, zoals de ambassadeur van Albanië Suela Janina, Minister-adviseur van Kosovo Albion Bimbashi, burgemeester van Brussel Philippe Close, directeur van de directie Cultuur van Anderlecht Fabrice Kumps en Brussels parlementslid Catherine Moureaux (PS). Het publiek toonde zich dankbaar tegenover directeur Ibrahim Dizdari die alles had georganiseerd en die de Albanese cultuur samenhoudt.

Het feest werd afgesloten met een belangrijke Albanese quote die werd uitgesproken door PS-politicus Amet Gjanaj: 'Mos e harroni prejardhjen e familjes', dit betekent dat je je afkomst niet mag vergeten.